Продукти за 2 порции:
500 г. свинско бонфиле
30 г. краве масло
20 мл. олио
1 лимон (1/2 за сок и 1/2 на резени)
1 стрък пресен розмарин или 1/2 ч. л. сух
35-40 г. брашно
200 мл. зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
Свинското бонфиле се почиства от ципите
и се реже на филийки с дебелина около 1 см.
С чукче се изтъняват скалопините до 1/2 см.
Подправят се със сол и черен пипер
и се овалват в брашно,
като се изтупва излишното.
Подреждат се в чиния
и се оставят настрана.
Тиган се загрява на средно силен огън. Добавя се половината от маслото и олиото и се оставя да се загрее. Свинското месо се изпържва на порции (по 4 минути на страна). Полива се с лимоновия сок
и се поръсва с розмарина.
Готовото месо
се изважда в чиния и се оставя на топло.
В тигана се добавя останалото масло и олио и се загряват. Сипва се зеленчуковият бульон.
Сосът се бърка от време на време и се готви, докато се редуцира наполовина.
Свинското се връща в тигана. Добавят се и нарязаните на резени лимони.
Ястието се готви още 3-4 минути.
Скалопините се изваждат в чиния и се сервират веднага. Поднасят се с варен ориз, задушени картофи или паста.
Няма коментари:
Публикуване на коментар