четвъртък, 18 април 2019 г.







Продукти за 45-50 броя:

150 г. кашкавал
80 г. студено краве масло
60 мл. прясно мляко
2-3 г. сол
225 г. брашно


В купа се настъргват студеното масло 



и кашкавала. 



Прибавят се солта, кравето мляко 



и брашното. 



Омесва се тесто 



и се оформя на топка.



Разточва се на кора с дебелина около 1 см. и диаметър около 30 см.
Тестото се разрязва със сладкарско ножче на четири 



и след това на ленти с ширина около 5 мм., 



от които с ръце се оформят пръчици.



Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. 



Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, около 15 минути. 



Оставят се да се охладят върху метална решетка.


3 коментара:

  1. Да не би да има някаква грешка в грамажите или нещо липсва. Тжва нещо не се събира въобще

    ОтговорИзтриване
  2. Добавете 1-2 с.л.студена вода или прясно мляко,за да можете да оформите тестото.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни солети са се получили Или.Не съм правила, но изглеждат страхотно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване