вторник, 12 януари 2021 г.

Пръчици със сирене чедър и къри


 



Продукти:

 

115 г. брашно

55 г. краве масло

1 голямо яйце

60 г. настъргано сирене чедър

1/2 ч. л. смляно къри

1/2 ч. л. сол

 

За поръсване:

 

сусам

черен кимион

маково семе




В купа се сипват сухите съставки (брашно, къри и сол) 


и се разбъркват. Добавя се нарязаното на кубчета студено краве масло 


и с ръце се разбърква до получаване на влажни трохи. 


Прибавят се настърганото сирене чедър, белтъка и половината от жълтъка на яйцето. 


Бързо се омесва тесто и се завива в стреч фолио.


Прибира се в хладилника за 30 минути. След това тестото се прехвърля върху плот, покрит с хартия за печене, предварително поръсена с брашно 


и се разточва на кора с дебелина около 5 мм. С нож се режат пръчици с размери 8х1 см. 


Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене Намазват се с останалият жълтък и се поръсват със сусам, черен кимион или маково семе. 


Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) 10-15 минути, докато станат златисто кафяви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...