Веган шоколадови брауни бонбони от 5 съставки
Адаптирано от тук
Продукти:
200 г.
месести фурми (без костилка)
120 г.
сусамов тахан
30 г.
тъмно натурално какао
2-3 щипки
сол
150 г.
разтопен черен шоколад Lindt 70%
За
поръсване:
сушени
малини
едра сол
Фурмите се
нарязват на половинки и се заливат с топла вода. Оставят се така за 30 минути.
Отцеждат се и заедно със сусамовият тахан се слагат в купата на блендера.
Разбиват се до еднородна смес.
Добавят се какаото и солта.
Разбиват се отново.
Форма с размери 16х16 см. се застила с хартия за печене. Сместа се сипва в нея,
покрива се с хартия за печене и с пръсти се разстила равномерно.
Прибира се във
фризера за 30 минути или в хладилника за 2-3 часа, докато стегне добре. С остър
нож се режат 9 квадрата или с ръце се оформят 18 топчета, които се потапят в
разтопения на водна баня черен шоколад. Подреждат се върху метална решетка и се
поръсват с малините и солта. Оставят се да се охладят напълно. Съхраняват се в
хладилник до 5 дни.
Непременно ще ги приготвя!
ОтговорИзтриване