Продукти:
8-10 кочана млечна царевица
300 мл. прясно мляко
50 г. краве масло
10 г. сол
Царевицата
се обелва и се почиства от царевичната коса.
Дъното
на голяма тенджера се покрива с част от листата. Кочаните се подреждат цели или
разделени наполовина, плътно едни до други. Поръсват се със
сол
и се заливат с вода. Варят се на умерен огън. След като водата заври се сипва прясното мляко
и
се добавя кравето масло.
Варенето продължава под капак около 15-20 минути.
При
сервиране кочаните царевицата се поръсват със сол.
Приготвена
по този начин, царевицата получава неповторим маслен и наситен вкус!
О, как можа сега така ме ме подмамиш:)
ОтговорИзтриване:)
ОтговорИзтриване