четвъртък, 26 юли 2018 г.



Продукти:

8-10 кочана млечна царевица
300 мл. прясно мляко
50  г. краве масло
10 г. сол


Царевицата се обелва и се почиства от царевичната коса. 
Дъното на голяма тенджера се покрива с част от листата. Кочаните се подреждат цели или разделени наполовина, плътно едни до други. Поръсват се със сол 


и се заливат с вода. Варят се на умерен огън. След като водата заври се сипва прясното мляко 


и се добавя кравето масло. 


Варенето продължава под капак около 15-20 минути. 


При сервиране кочаните царевицата се поръсват със сол.
Приготвена по този начин, царевицата получава неповторим маслен и наситен вкус! 



2 коментара:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...