Продукти
за 4 порции:
800 г. пилешко филе, нарязано на дребни кубчета
4 скилидки чесън, накълцан
1 ч. л. жълто къри на прах
40 г. къри паста
30 мл. кокосово масло
10 мл. лимонов сок
100 г. червена чушка, нарязана на ивици
400 мл. пълномаслено кокосово мляко
100 г. кромид лук
10 г. кафява захар
сол и черен пипер на вкус
1/3 връзка магданоз
800 г. сварен ориз басмати
В дълбок тиган се загрява половината от кокосово масло на средна температура. Добавя се нарязаният лук и се запържва 5-6 минути до златисто. Прибавя се чесънът. Разбърква се. Сипва се къри пастата и кърито на прах.
Бърка се 2-3 минути. Котлонът се засилва. Добавя се останалата кокосова мазнина и червената чушка.
Готви се 3-4 минути. Сипва се пилешкото филе. Подправя се със сол и черен пипер.
Готви се около 10 минути, като се бърка често, докато месото покафенее.
Добавят се кафявата захар, кокосовото мляко и лимоновият сок.
Разбърква се. Ястието се вари още 10-15 минути, на умерен огън, под капак, докато пилешкото филе се сготви.
Сервира се върху бял ориз и се поръсва с накълцан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар