понеделник, 26 февруари 2018 г.



Продукти:

1 кг. средни картофи
1 с. л. универсална подправка
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер на вкус
 50-60 мл. зехтин или олио


Подходяща тава се застила с намокрена и намачкана пергаментова хартия. Върху нея се поръсват подправките и мазнината.


Картофите се измиват добре с четка и без да се белят се нарязват на половинки. Подреждат се върху подправките с разреза надолу. 


Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на апетитен златист загар (около 40 минути). 


3 коментара:

  1. Прекрасни и много вкусни, а и лесни и евтини за приготвяне картофи.За гарнитура са идеални.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни и много вкусни, а и лесни и евтини за приготвяне картофи.За гарнитура са идеални.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...