Продукти:
1 кг. средни картофи
1 с. л. универсална
подправка
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. чесън на прах
сол и черен пипер на
вкус
50-60 мл. зехтин или олио
Подходяща тава се
застила с намокрена и намачкана пергаментова хартия. Върху нея се поръсват подправките и мазнината.
Картофите се измиват
добре с четка и без да се белят се нарязват на половинки. Подреждат се върху
подправките с разреза надолу.
Пекат се в предварително загрята на 200
градуса фурна до получаване на апетитен златист загар (около 40 минути).
Прекрасни и много вкусни, а и лесни и евтини за приготвяне картофи.За гарнитура са идеални.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека и спорна нова седмица !
Благодаря Ви! Успешна седмица и на Вас! :)
ИзтриванеПрекрасни и много вкусни, а и лесни и евтини за приготвяне картофи.За гарнитура са идеални.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека и спорна нова седмица !