Адаптирано от тук
Продукти 6 порции:
1
ч. л. смлян кимион
1
ч. л. чимен
1
ч. л. едро смляно чили
1
ч. л. чесън на прах
1
ч. л. сол
1
/2 ч. л. черен пипер
1 с. л. кафява захар
20
мл. олио за намазване на месото
За соса:
20
мл. олио
1
глава кромид лук
2
скилидки чесън
50
г. кетчуп
10-15
г. горчица
10
мл. соев сос
20-30
г. мед
сол
и черен пипер на вкус
Свинските
гърди се измиват и се подсушават. Подправките се смесват и се втриват
старателно в месото, което след това се намазва с мазнината.
Подходяща
тава се застила с алуминиево фолио. Свинските гърди се поставят върху него и
отгоре се покриват с втори слой фолио.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор около 2 часа, като се обръщат от време на време.
За соса в
тиган се сгорещява олиото. Добавят се ситно нарязаните лук и чесън и се пържат
до златисто около 10 минути.
Прибавят се останалите съставки
и сосът се готви на умерен огън, докато се сгъсти.
Прибавят се останалите съставки
и сосът се готви на умерен огън, докато се сгъсти.
Свинските
гърди се изваждат от фурната и се намазват със соса от всички страни.
Пекат се още 20-30 минути без фолио, за да хванат апетитна коричка.
Пекат се още 20-30 минути без фолио, за да хванат апетитна коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар