вторник, 27 февруари 2018 г.


Адаптирано от тук 

Продукти 6 порции:

1200 г. свински гърди с кост



1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. чимен
1 ч. л. едро смляно чили
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сол
1 /2 ч. л. черен пипер
1 с. л. кафява захар
20 мл. олио за намазване на месото

За соса:

20 мл. олио
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
50 г. кетчуп
10-15 г. горчица
10 мл. соев сос
20-30 г. мед  
сол и черен пипер на вкус


Свинските гърди се измиват и се подсушават. Подправките се смесват и се втриват старателно в месото, което след това се намазва с мазнината.


Подходяща тава се застила с алуминиево фолио. Свинските гърди се поставят върху него и отгоре се покриват с втори слой фолио.

















Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор около 2 часа, като се обръщат от време на време.
За соса в тиган се сгорещява олиото. Добавят се ситно нарязаните лук и чесън и се пържат до златисто около 10 минути. 



Прибавят се останалите съставки 



и сосът се готви на умерен огън, докато се сгъсти.



Свинските гърди се изваждат от фурната и се намазват със соса от всички страни. 



Пекат се още 20-30 минути без фолио, за да хванат апетитна коричка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар