Адаптирано от тук
Продукти:
800
г. пилешко филе пеперуда
800
мл. пилешки бульон (от месото)
800
мл. прясно мляко
20
мл. олио
50
г. краве масло
30
г. брашно
5
г. червен пипер
сол
и черен пипер на вкус
5-6
зърна черен пипер за бульона
3-4
скилидки чесън
100
мл. оцет
едро смлян лют червен пипер по желание
Пилешкото
филе се измива, разрязва се на две и се слага в тенджера. Добавят се солта,
черният пипер на зърна
и около литър студена вода. Вари се 15 минути след
завиране на водата. Месото се изважда в чиния,
а бульонът се прецежда.
В тенджера се
сгорещяват олиото и кравето масло. Прибавя се брашното
и се запържва до
златисто за около минута.
Добавя се червеният пипер и се разбърква за секунди,
след което на порции се сипва горещият пилешки бульон. Разбърква се енергично,
за да не се получат бучици.
Получава се гъста каша, която се разрежда с топлото
прясно мляко
и отново се разбърква. Посолява се на вкус и се подправя със смлян
черен пипер.
Свареното
пилешко филе се нарязва на кубчета
и се добавя към соса. Вари се още 5-6 минути.
Скилидките
чесън се счукват с малко сол и се разреждат с оцет.
Ястието се
поднася горещо и се подправя по желание с кисело-чесновият сос и лютият червен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар