вторник, 13 февруари 2018 г.


Продукти:

100 г. натурален шоколад
50 мл. течна млечна сметана
1 ч. л. инстантно кафе - 2 г.
1 ч. л. захар - 5 г.
1/2 ч. л. ванилена захар - 2-3 г.
15 мл. гореща вода

ягоди, банани или други пресни плодове
маршмелоу





В касерола се слагат шоколадът, начупен на парченца и течната сметана. 



Загряват се на средна температура и се разбъркват, докато шоколадът се разтопи 



и се получи еднородна смес.
В малка купичка се смесват нес кафето, захарта, ванилията



и горещата вода и се разбъркват. 



Добавят се към шоколадовата смес 



и всичко се разбърква до получаване на гладък крем. 


Сместа се прехвърля в купичката на фондюто и се сервира с пресни плодове или маршмелоу.



1 коментар: