четвъртък, 20 февруари 2020 г.



Тази паста се приготвя в много ресторанти в Италия и е ценена в много региони там.
Рецептата е създадена през 60-те години на миналия век в таверна Flavia в Рим и е била сервирана на филмови звезди като София Лорен и Лиз Тейлър.

Страхотно ястие, което се приготвя бързо и очарова всеки, който го опита.
Водката придава чудесен вкус на кремообразният сос, който перфектно се комбинира със сьомгата.



Продукти:

300 г. фарфале или друг вид паста
200 г. филе от сьомга
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
6-8 броя чери домати
50 мл. водка
120 мл. течна животинска сметана
20 мл. зехтин
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз или босилек


Пастата се сварява в подсолена вода, според указанията на опаковката.


Лукът и чесънът се нарязват на ситно, сьомгата на кубчета, а доматите на половинки.
В тигат се сгорещява зехтина. Лукът и чесънът се запържват за 3-4 минути. Добавя се филето от сьомга 


и се готви 5-6 минути. Сипва се водката 


и се разбърква, докато се изпари. Прибавят се чери доматите. 


Добавя се сметаната 


и се оставя да покъкри за 2-3 минути. Подправя се със сол, черен пипер и накълцан магданоз. 


Ако сосът стане много гъст се добавя вода от пастата, докато се получи желаната гъстота.
Пастата се отцежда и се прибавя към соса. 


Разбърква се и ястието се сервира веднага.  Гарнира се с листенца магданоз или босилек.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

    Печена паста със зеленчуци Продукти за 6 порции:   Калории в 1 порция:  448 kcal   400 г. паста ригатони или пене ригате   За соса:   30...