Тази
паста се приготвя в много ресторанти в Италия и е ценена в много региони там.
Рецептата
е създадена през 60-те години на миналия век в таверна Flavia в Рим и е била
сервирана на филмови звезди като София Лорен и Лиз Тейлър.
Страхотно
ястие, което се приготвя бързо и очарова всеки, който го опита.
Водката
придава чудесен вкус на кремообразният сос, който перфектно се комбинира със
сьомгата.
Продукти:
300 г. фарфале или друг вид паста
200 г. филе от сьомга
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
6-8 броя чери домати
50 мл. водка
120 мл. течна животинска сметана
20 мл. зехтин
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз или босилек
Пастата се сварява в подсолена вода,
според указанията на опаковката.
Лукът и чесънът се нарязват на
ситно, сьомгата на кубчета, а доматите на половинки.
В тигат се сгорещява зехтина. Лукът и
чесънът се запържват за 3-4 минути. Добавя се филето от сьомга
и се готви 5-6
минути. Сипва се водката
и се разбърква, докато се изпари. Прибавят се чери
доматите.
Добавя се сметаната
и се оставя да покъкри за 2-3 минути. Подправя
се със сол, черен пипер и накълцан магданоз.
Ако сосът стане много гъст се
добавя вода от пастата, докато се получи желаната гъстота.
Пастата се отцежда и се прибавя към
соса.
Разбърква се и ястието се сервира веднага. Гарнира се с листенца магданоз
или босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар