Пръчици със сирене чедър и къри
Продукти:
115 г. брашно
55 г. краве масло
1 голямо яйце
60 г. настъргано сирене чедър
1/2 ч. л. смляно къри
1/2 ч. л. сол
За поръсване:
сусам
черен кимион
маково семе
В купа се сипват сухите съставки (брашно,
къри и сол)
и се разбъркват. Добавя се нарязаното на кубчета студено краве
масло
и с ръце се разбърква до получаване на влажни трохи.
Прибавят се
настърганото сирене чедър, белтъка и половината от жълтъка на яйцето.
Бързо се
омесва тесто и се завива в стреч фолио.
Прибира се в хладилника за 30 минути.
След това тестото се прехвърля върху плот, покрит с хартия за печене,
предварително поръсена с брашно
и се разточва на кора с дебелина около 5 мм. С
нож се режат пръчици с размери 8х1 см.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за
печене Намазват се с останалият жълтък и се поръсват със сусам, черен кимион
или маково семе.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна (без
вентилатор) 10-15 минути, докато станат златисто кафяви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар