Бургери от грах и пушена сьомга
Продукти за 4 порции:
300 г. фин грах (замразен)
1 яйце
2 ч. л. средно люта горчица
40 г. галета
1/2 ч. л. сол или на вкус
щипка смлян черен пипер
20 мл. зехтин или олио за пържене
За гарниране:
4 листа зелена салата
100 г. пушена сьомга
пресен копър
Грахът се слага в тенджера със 100 мл. леко подсолена, вряща вода и се оставя да къкри 10 минути на слаб огън. Оставя се да се охлади. Прехвърля се в купата на пасатора, заедно с яйцето и горчицата
В
тиган се загрява мазнината и бургерите се готвят по 4 минути от всяка страна.
Поливат се със струйка зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар