петък, 4 юни 2021 г.

 Бургери от грах и пушена сьомга


Адаптирано от тук

 

Продукти за 4 порции:

 

300 г. фин грах (замразен)

1 яйце

2 ч. л. средно люта горчица

40 г. галета

1/2 ч. л. сол или на вкус

щипка смлян черен пипер

 

20 мл. зехтин или олио за пържене

 

За гарниране:

 

4 листа зелена салата

100 г. пушена сьомга

пресен копър

струйка зехтин

 


Грахът се слага в тенджера със 100 мл. леко подсолена, вряща вода и се оставя да къкри 10 минути на слаб огън. Оставя се да се охлади. Прехвърля се в купата на пасатора, заедно с яйцето и горчицата 


и се пасира до гладкост. Сместа се сипва в купа. Добавят се галетата, солта и черният пипер. 


Разбъркват се до еднородност и с влажни ръце се оформят 4 бургера.

В тиган се загрява мазнината и бургерите се готвят по 4 минути от всяка страна.


Сервират се върху листа зелена салата, а отгоре се гарнират с пушена сьомга и копър.

Поливат се със струйка зехтин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...