Печен паламуд по средиземноморски
Продукти:
2 броя паламуд, почистен - 1200 г.
3 скилидки чесън
1/3 връзка накълцан копър
1/3 връзка накълцан магданоз
20 мл. зехтин
1 лимон, нарязан на тънки резенчета
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване на фолиото и рибата
Фурната се затопля на 180 градуса и тавата за печене
се оставя вътре, за да се загрее.
Почистената риба се измива и се подсушава. Посолява се
отвътре и отвън.
Чесънът се накълцва на ситно заедно с копъра и с магданоза и се прехвърля в купичка. Добавя се зехтинът (20 мл.) и се
разбърква.
Подготвят се две парчета алуминиево фолио, достатъчно
големи, за да покрият рибата.
Фолиото се намазва със зехтин. Поставя се рибата и
кухината и се напълва с половината зелена плънка и половината резени лимон.
Фолиото се сгъва по дължината на рибата, като горният шев се затваря плътно, за
да не излиза парата. По този начин се подготвя и вторият паламуд.
Рибите се прехвърлят в тавата и се пекат около 25 минути. След това фолиото се разтваря и паламуда се допича още 10 минути.
Рибата се сервира обилно полята с лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар