петък, 4 октомври 2024 г.

Ферментирало зеле с моркови и червени чушки



 

Източник:  тук

 

Продукти за 3 буркана 

с вместимост 700-800  мл.

 

~ 800 г. зеле, нарязано на лентички

~ 200 г. моркови, настъргани на едро

~ 200 г. червени чушки, нарязани на ивички

 

3 с. л. сол

6 с. л. ябълков оцет

6 скилидки чесън

3 резена лимон

вода

 



Нарязаните зеленчуци се сипват в дълбока купа и се разбъркват добре. Бурканите се напълват със сместа. Добавят се по 1 с. л. сол, по 2 с. л. ябълков оцет и по 2 скилидки чесън на всеки съд. Напълват се догоре с вода и се слага по 1 резен лимон. Бурканите се затварят с капак и се разклащат добре. 

Оставят се на стайна температура за 3 дни. 

След това ферментиралите зеленчуци са готови за консумация. 

Съхраняват се в хладилник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...