Адаптирано от тук
Продукти за 4 порции:
600 г. домати - 4 броя
За
маринатата:
1 малка глава червен лук, нарязана на много ситно
3 скилидки пресен чесън,
накълцани
1 връзка пресен магданоз,
накълцан на много ситно
1 ч. л. сух босилек
30 мл. зехтин Екстра върджин
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. прясно изцеден лимонов
сок
1 ч. л. пчелен мед
1/2 ч. л. сол или на вкус
черен пипер по желание
Доматите се нарязват на филийки с
дебелина около 1 см. Подреждат се в дълбока чиния и се подправят със сол и
черен пипер на вкус.
В купичка се смесват всички съставки за маринатата и се разбъркват добре. Разпределят се равномерно върху доматите.
Чинията се покрива със стреч
фолио и се поставя в хладилника за 1 час, за да може вкусовете да се смесят и
развият.
Маринованите домати се консумират в рамките на 3-4 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар