Продукти
за 6 порции:
Калории в 1 порция: 310 kcal
500 г. телешка кайма
500 г. картофи
1 голяма глава лук - 100 г.
3 скилидки чесън - 15 г.
2 моркова - 100 г.
200 г. замразен грах
30 мл. олио
60 г. доматено пюре
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
1000 мл. зеленчуков бульон или
вода
В дълбок тиган се загрява
мазнината. Добавя се нарязаният на ситно лук и се задушава 5-6 минути. Прибавя
се накълцаният чесън и се готви 2 минути. Сипва се каймата и 2 с. л. вода и се
бърка, докато стане на трохи и покафенее.
Прибавят се морковите, нарязани на кръгчета и картофите, нарязани на едри кубчета.
Добавят се доматеното пюре и подправките и се разбъркват.
Сипват се грахът и бульонът.
Ястието се разбърква, похлупва се и се изчаква да заври. След това котлонът се намалява и яхнията се оставя да къкри около 40 минути.
Готовото ястие е добре да престои 20 минути
преди сервиране, за да се уталожат вкусовете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар