вторник, 12 май 2015 г.

Супа от пресни гъби




































Продукти:


500 г. пресни гъби - манатарки, печурки или други
1 глава кромид лук
1 морков
50 г. ориз
30 мл. олио
30 г. брашно
5 г. червен пипер
10 г. доматено пюре

30 г. краве масло
100 мл. прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
  
Лукът, морковът и гъбите се почистват и измиват, нарязват се на дребно (гъбите на по-едро) и се задушават в сгорещената мазнина до омекване. Прибавят се последователно при разбъркване доматеното пюре, брашното и чевреният пипер. Ястието се залива с около 2 литра гореща вода или бульон. Добавят се измитият ориз, сол и черен пипер на вкус. Супата се вари 15-20 минути, подправя се с чистото масло, прясното мляко, ситно нарязаният магданоз и копър. Оставя се да заври отново и е готова за сервиране. 



1 коментар:

  1. Всичко в сайта ви е много хубаво поднесено и обяснено! Вече се замечтах за лятото и истинските домати!Браво!

    ОтговорИзтриване