сряда, 24 юни 2015 г.

Език с гъби, лук и зелена чушка





































Продукти:

1 кг. свински език
1-2 бр. дафинов лист
2-3 зърна бахар

250 г. пресни печурки
1 голяма зелена чушка
3 глави лук
50 мл. бяло вино
50 мл. олио
20 г. краве масло
1/2 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. унисос


Свинският език се измива, поставя се в студена вода, добавят се дафинов лист, бахар, сол и черен пипер и се вари в тенджера под налягане до готовност. 
Лукът се реже на колелца,


гъбите на филийки, а зелената чушка на ивици. 
В тиган се сгорещяват олиото и маслото. Сипва се лукът, подправя се с унисос и сол на вкус и се пържи 7-8 минути докато се карамелизира. Прибавят се гъбите и зелената чушка и се готвят около 10 минути. 



Езикът се реже на филийки и се добавя към зеленчуците. Ястието се подправя с бяло вино, риган, мащерка, сол и черен пипер на вкус, разбърква се и се готви още 2-3 минути. Сервира се топло с чаша червено вино.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...