петък, 19 юни 2015 г.





Продукти:

За кексовата смес:

200 г. брашно
5 г. бакпулвер
2 щипки сол
110 г. меко краве масло
200 г. захар
2 яйца
10 г. ванилена захар
60 г. кисело мляко

700 г. почистени от костилките добре узрели вишни

За маслените трохи:

60 г. меко масло
100 г. брашно
150 г. захар
2 щипки сол
1 ч. л. канелена захар





За кексовата смес маслото се разбива със захарта на пухкав крем. Прибавят се яйцата едно по едно, ванилията, солта и киселото мляко и всичко се разбива до хомогенност. 

В купа се пресяват брашното и бакпулвера и се прибавят на части към маслено-яйчената смес, като се бърка на ниска степен с миксера. Получава се гъсто тесто.



Сместа се изсипва в тава с диаметър 26 см., предварително застлана с хартия за печене и се разстила с обратната страна на лъжица.


Отгоре се подреждат отцедените вишни.




За маслените трохи всички съставки се смесват


и се разпределят върху вишните.


Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1 час, докато стане златист.
Оставя се да  отлежи поне 24 часа преди консумация!









Няма коментари:

Публикуване на коментар