неделя, 14 юни 2015 г.

Салата айсберг с дресинг от авокадо и крутони







Продукти за 4 порции:


1 салата айсберг
1 голям домат
1 краставица
2-3 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз

2 твърдо сварени  и охладени яйца


къдрав магданоз за декорация


За дресинга:


1 голямо добре узряло авокадо
прясно изцеден лимонов сок на вкус
50 мл. зехтин
сол на вкус

50 - 100 мл. вода за разреждане на дресинга ако ви се струва гъст

За крутоните:

1 1/2 филии бял хляб
20-30 мл. зехтин
1 пресована скилидка чесън

сол и сух риган на вкус



Айсбергът се накъсва на едри парчета. Доматът се нарязва на кубчета, а краставицата на четвъртинки. Лукът и магданозът се наситняват. Всичко се разбърква добре и се прехвърля в чиния за сервиране. 

За дресинга всички продукти се смесват и пасират до получаване на еднородна  смес. 



За крутоните хлябът се реже на кубчета. Зехтинът се сипва в тава и се разстила по дъното й. Сипват се хлебните кубчета, посоляват се, поръсват се със сухият риган и пресованият чесън, и се разбъркват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на равномерен златист загар. 

Върху салатата се разпределят дресинга, крутоните и нарязаните на четвъртинки яйца. Украсява се със стръкчета къдрав магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...