петък, 25 септември 2015 г.

Кокосови пастички с ябълки и бадеми






Адаптирано от тук

Продукти:

100 г. меко масло
50 мл. олио
230 г. захар
3 яйца
70 г. брашно
60 г. ситно смлени сурови бадеми


75 г. кокосови стърготини
1 бакпулвер - 10 г.
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. настъргана лимонова кора
2 средно големи ябълки 300 - 350 г.
1 круша 100 - 150 г.



Мекото масло и олиото се смесват и се разбълкват добре.




В купа се разбиват яйцата и захарта до получаване на пяна.




Прибавят се мазнината и настърганата лимонова кора. 
В друга купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, смлените бадеми, канелата и 50 г. от кокосовите стърготини. Сухите съставки се прибавят към мокрите на порции, като се разбъркват с миксер на ниска скорост. 




Ябълките и крушата се обелват, почистват се от семките, режат се на едри парчета и се подреждат плътно на дъното на тава с размери 20х30 см., предварително покрита с хартия за печене.




Отгоре се разпределя тестото. 


Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна около 20 - 25 минути, като се проверява с клечка за зъби. След първите десет минути от печенето десертът се изважда, поръсва се с останалите кокосови стърготини и се връща обратно във фурната. 









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...