събота, 5 септември 2015 г.

Супа от пиле, ориз и лимон









































Предлагам Ви една изключително вкусна и питателна супа,  любима на семейството ми от тефтерите на моята баба.

Продукти за 4 порции:

2 пилешки бутчета около 700 г.

1/2 глава кромид лук
1/2 морков
5-6 зърна черен пипер
сол на вкус

100 г. ориз
1/2 глава кромид лук
50 мл. олио
сол на вкус

сокът на 1 голям  лимон 



Пилешките бутчета се разрязват на порции и се заливат със студена вода. Прибавят се лукът, моркова, солта, зърната черен пипер и се варят до готовност, като бульонът се отпенва след завиране.



Сварените бутчета се обезкостяват, кожата се отстранява, а месото се накъсва на малки парчета. Бульонът се прецежда. 
В тенджера се сгорещява мазнината и в нея се запържва наситненият лук. Прибавя се почистеният и измит ориз и се запържва, докато стане прозрачен.



Сипва се бульонът и се вари до готовност на ориза. Добавя се пилешкото месо, сол и черен пипер на вкус и ястието се готви още 5-6 минути. 
Супата се поднася гореща, обилно полята с прясно изцеден лимонов сок.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...