сряда, 9 септември 2015 г.

Сладкиш с боровинки, овесени ядки и шамфъстък






Адаптирано от тук

Продукти:


За тестото:


200 г. брашно
80 г. овесени ядки
200 г. захар
10 г. бакпулвер
10 г. ванилия
1 яйце
100 г. кисело мляко
65 г. меко краве масло

250-270 г. черни боровинки
40 г. брашно

За топинга:


100 г. брашно
30 г. овесени ядки
50 г. кафява захар мусковадо
40 г. едро накълцан суров шамфъстък

60 г. меко краве масло





















В голяма купа се смесват брашното, овесените ядки, бакпулвера, захарта и ванилията. В друга купа се разбъркват яйцето, киселото мляко и разтопеното масло. Сухите и мокрите съставки се смесват и се разбъркват с тел до хомогенност.



Тава с диаметър 26 см.се застила с хартия за печене. Тестото се изсипва в нея и се разстила равномерно.



Боровинките се измиват, отцеждат се добре, разстилат се върху домакинска хартия и се оставят да изсъхнат. Сипват се в купа, смесват се с брашното,


разбъркват се добре, сипват се върху тестото и се разпределят.



За топинга се смесват сухите съставки ( брашното, овесените ядки, кафявата захар и шамфъстъка ). Прибавя се разстопеното масло и всичко се разбърква с вилица до получаването на влажни трохи.


Топингът се разпределя върху боровинките


и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 45-50 минути до получаване на златиста коричка.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...