неделя, 25 октомври 2015 г.

Кюфтенца от киноа
















Продукти за 12 броя:


100 г. киноа
3 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
1 домат
30 мл. олио
130 г. сирене
1 яйце
5 - 6 черни маслини без костилка
1 с. л. семена от чиа
140 - 150 г. галета
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч. л. захар

мазнина за пържене



Киноата се вари във вряща вода около 20 минути, докато поеме водата. Ако е нужно се отцежда.
Зеленият лук се нарязва на кръгчета и се запържва в мазнината. Прибавят се пресованият чесън, нарязаният на кубчета домат и захарта. Сместа се вари докато остане на мазнина. Охлажда се. 
В купа се смесват киноата, доматената смес, натрошеното сирене, яйцето, накълцаните маслини, чиата, галетата, сол и черен пипер на вкус и всичко се омесва добре. С мокри ръце се оформят 12 кюфтета,



които се пържат в мазнината до златисто.




Отцеждат се върху домакинска хартия и се поднасят със свежа салата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...