Идеята е взаимствана от тук
Продукти за 8 парчета:
За тестото:
250 мл. топла вода
1 пакетче суха мая - 7 г.
1 ч. л. захар - 5 г.
2 ч. л. сол - 10 г.
2 с. л. олио - 20 мл.
500 г. брашно
За плънката:
200 г. луканков салам слайс
200 г. кашкавал или моцарела за пица
2 - 3 стръка пресен лук, нарязан на ситно
2 - 3 с. л. доматено пюре
риган
черен кимион
За тестото в купа се смесват топлата вода, маята, захарта и 200 г. от брашното и се разбъркват с тел до получаването на гладка каша. Сместа се оставя 10 - 15 минути на топло да шупне.
След това се прибавят солта, олиото и останалото брашно и се омесва меко и еластично тесто.
Тестото се разточва на кръг с диаметър 45 - 50 см. и се правят 8 разреза с нож от периферията към центъра с дължина 5 - 6 см.
Всяка осминка се намазва с доматено пюре и се гарнира с колбас, кашкавал, лук и подправки.
Ъглите на осминките два по два се съединяват,
притискат се добре с пръсти,
Блатът се намазва с останалото доматено пюре
риган и настърган кашкавал.
В центърът се поставя резен колбас.
Така оформената пица се поръсва с черен кимион по желание и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар