Цитрусов сладкиш
Продукти:
4 яйца
150 г. меко краве масло
150 г. захар
50 г. сушен касис или сушени червени боровинки
50 г. стафиди
3 гвоздейчета карамфил
3 г. канела
10 г. бакпулвер
200 г. брашно
3 портокала
6 - 7 мандарини
10 г. сушен касис или сушени червени боровинки
10 г. сушен касис или сушени червени боровинки
Източник: Анастасия Скрипкина
От единят портокал се изцежда 100 мл. сок,
Мандарините се обелват и също се режат на резени с дебелина 5 мм.
Гвоздейчетата карамфил се режат на ситно.
Мекото масло и захарта се разбиват с телена бъркалка на крем.
Накрая се добавят сушеният касис, стафидите, пресятото брашно с бакпулвера и сместа се бърка до получаването на еднородна смес.
На дъното на предварително застлана с хартия за печене тортена форма с диаметър 22-24 см. се слагат портокаловите резени,
Тестото се изсипва върху плодовете и се заглажда.
Няма коментари:
Публикуване на коментар