понеделник, 21 декември 2015 г.



Адаптирано от Бон Апети

Продукти:


500 г. пилешко филе
1 глава кромид лук
1 стрък зелен лук
2 зелени чушки
1 люта чушка без семките ( по желание)
5 големи скилидки чесън
1 морков
300 г. ориз
50 - 60 мл. зехтин за готвене или олио
1 с. л. доматено пюре
50 мл. бяло вино или розе
сол и черен пипер на вкус
900 мл. гореща вода или бульон




Пилешкото филе се реже на филийки и се запържва в мазнината


до златисто. Подправя се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.


В същата мазнина се задушават


нарязаният на дребно лук, морковът - нарязан на тънки кръгчета с помощта на белачка за картофи, зелените чушки - нарязани на лентички, почистената от семките и накълцана на ситно люта чушка и чесънът- нарязан на филийки. Подправят се със сол и черен пипер.
След 5 - 6 минути се сипва виното


и се готви още 3 - 4 минути. Прибавя се оризът и се бърка докато стане стъклен.




Накрая се добавя доматеното пюре.




Сместа се разбърква и се залива с 900 - 1000 мл. гореща вода или бульон. Посолява се, вари се 10 минути и се прехвърля в тава. Отгоре се подрежда месото





и ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност - около 25-30 минути.
Гарнира се с накълцан магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...