Идеята е заимствана от Тук
Продукти за 25-30 броя:
170 - 180
г. черен шоколад
ядки -
кашу, бадеми, фъстъци и др.
сушени
плодове - стафиди, червени боровинки, касис и др.
захаросани
плодови корички - портокал, кедър
кокосови
стърготини
захарни
фигурки
Шоколадът се стапя на водна баня,
като 2/3 от него се начупва на малки парченца и се слага в стъклен или глинен
съд. Водата за водната баня не трябва да завира. След като шоколадът се стопи,
се изважда от водната баня, добавя се останалата 1/3 от него и се бърка до
пълното му разтапяне и получаването на лъскава и гладка смес. Вече шоколадът ни
е темпериран и е готов за работа.
Върху гладък плот се застила хартия за печене, на която с помощта на молив и метален ринг с диаметър 5 - 6 см. се очертават кръгчета (25 - 30 броя).
След това хартията се обръща от
другата страна. В очертаните кръгчета с лъжица се слага от разтопения шоколад,
разстила се внимателно, докато се получи равно кръгче.
Върху шоколадовите кръгчета се
подреждат ядки и сушени плодове. Оставят се да стегнат добре, след което се
подреждат в подходяща кутия и се съхраняват на хладно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар