Картофено руло с плънка от пиле, гъби и каперси в кексова форма
Продукти:
1,5 кг. картофи
3 - 4 стръка зелен лук
2 яйца
6 с. л. брашно - 60 г.
30 г. краве масло
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
За плънката:
250 г. филе от пилешки гърди
2 бр. пресни гъби - 50 г.
1 глава кромид лук - 120 г.
1 морков - 70 г.
2 скилидки чесън
1 с. л. унисос
50 - 60 мл. олио
1 ч. л. каперси - 5 г.
50 г. кашкавал
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване на формата
галета за поръсване на формата
Картофите се сваряват в подсолена вода, охлаждат се и се обелват. Настъргват се в купа на едро ренде или се намачкват. Прибавят се яйцата, брашното, разтопеното масло, накълцаният зелен лук, сухият риган, сол и черен пипер
и всичко се омесва добре.
Пилешките гърди се нарязват на ситно
и се запържват в мазнината. Подправят се със сол, черен пипер и унисос и се готвят до златисто.
Изваждат се в чиния. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, чесънът, настърганият морков и гъбите и се готвят около 10 минути.
Сипва се по-голямата част от картофената смес, притиска се добре и се прави вдлъбнатина. Плънката се разпределя в нея.
Отгоре се разпределят останалите картофи, намазват се с мазнина, поръсват се с галета
и се притискат добре.
Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 45 минути до получаване на златист загар. Рулото се охлажда около час, изважда се от формата
и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар