Кростата
(италиански маслен сладкиш)
с конфитюр от ягоди
Продукти:
270 г. брашно
120 г. студено краве масло, нарязано на кубчета
100 г. захар
100 г. захар
1 яйце
щипка сол
5 г. бакпулвер
10 г. ванилена захар
1 ч. л. прясно настъргана лимонова кора
300 г. конфитюр от ягоди
Нарязаното на кубчета студено масло
се смесва с пресятото брашно до получаване на трохи.
Прибавят се яйцето, захарта, щипката сол, бакпулвера, ванилията и лимоновата кора
и бързо се оформя тесто.
Завива се в свежо фолио
и се оставя в хладилника за 30 минути.
От охладеното тесто се отделя 1/3 и се оставя настрана.
Останалото тесто се разточва между два листа свежо фолио.
Прехвърля се в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 24 см., като се оформя висок борд. Дъното се надупчва с вилица
и върху него се разпределя конфитюрът от ягоди.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 170 градуса с вентилатор фурна 35-40 минути. Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се сервира.
Госпожо Балканска, рецептата Ви поразително прилича на една моя! Защо не посочвате линк от където сте я взели?
ОтговорИзтриванеМного се извинявам, госпожо Кръстева! Допуснала съм грешка при публикуването, за което много съжалявам! Вече я поправих!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване