Продукти за 45-50 броя:
150 г. кашкавал
80 г. студено краве масло
60 мл. прясно мляко
2-3 г. сол
225 г. брашно
В
купа се настъргват студеното масло
и кашкавала.
Прибавят се солта, кравето мляко
и брашното.
Омесва се тесто
и се оформя на топка.
и кашкавала.
Прибавят се солта, кравето мляко
и брашното.
Омесва се тесто
и се оформя на топка.
Разточва
се на кора с дебелина около 1 см. и диаметър около 30 см.
Тестото
се разрязва със сладкарско ножче на четири
и след това на ленти с ширина около 5 мм.,
от които с ръце се оформят пръчици.
и след това на ленти с ширина около 5 мм.,
от които с ръце се оформят пръчици.
Подреждат
се в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, около 15 минути.
Оставят се да се охладят върху метална решетка.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, около 15 минути.
Оставят се да се охладят върху метална решетка.
Да не би да има някаква грешка в грамажите или нещо липсва. Тжва нещо не се събира въобще
ОтговорИзтриванеДобавете 1-2 с.л.студена вода или прясно мляко,за да можете да оформите тестото.
ОтговорИзтриванеЧудесни солети са се получили Или.Не съм правила, но изглеждат страхотно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Уникални!!!!
ОтговорИзтриване