четвъртък, 19 септември 2019 г.

Продукти за 8-10 броя:

125 г. крема сирене
80 г. риба тон от консерва в зехтин или олио
2 с. л. нарязан на ситно червен лук
2 с. л. нарязани на ситно мариновани краставички
сол и черен пипер на вкус
прясно изцеден лимонов сок

багета
зехтин за намазване




Багетата се нарязва диагонално на 8-10 тънки филийки. Намазват се със зехтин 



и се изпичат на грил тиган или във фурната, докато станат хрупкави.



В купа се слагат крема сиренето, отцедената от мазнината риба, червеният лук и маринованите краставички 



и всичко се разбърква до еднородност. Сместа се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок и се разпределя върху препечените филийки.
Кростините се сервират веднага с чаша охладено бяло вино.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...