четвъртък, 19 септември 2019 г.

Продукти за 8-10 броя:

125 г. крема сирене
80 г. риба тон от консерва в зехтин или олио
2 с. л. нарязан на ситно червен лук
2 с. л. нарязани на ситно мариновани краставички
сол и черен пипер на вкус
прясно изцеден лимонов сок

багета
зехтин за намазване




Багетата се нарязва диагонално на 8-10 тънки филийки. Намазват се със зехтин 



и се изпичат на грил тиган или във фурната, докато станат хрупкави.



В купа се слагат крема сиренето, отцедената от мазнината риба, червеният лук и маринованите краставички 



и всичко се разбърква до еднородност. Сместа се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок и се разпределя върху препечените филийки.
Кростините се сервират веднага с чаша охладено бяло вино.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

    Печена паста със зеленчуци Продукти за 6 порции:   Калории в 1 порция:  448 kcal   400 г. паста ригатони или пене ригате   За соса:   30...