Продукти за 8-10 броя:
125 г. крема сирене
80 г. риба тон от консерва в зехтин
или олио
2 с. л. нарязан на ситно червен лук
2 с. л. нарязани на ситно мариновани
краставички
сол и черен пипер на вкус
прясно изцеден лимонов сок
багета
Багетата се нарязва диагонално на
8-10 тънки филийки. Намазват се със зехтин
и се изпичат на грил тиган или във фурната, докато станат хрупкави.
и се изпичат на грил тиган или във фурната, докато станат хрупкави.
В купа се слагат крема сиренето, отцедената от мазнината риба, червеният лук и маринованите краставички
и всичко се разбърква до еднородност. Сместа се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок и се разпределя върху препечените филийки.
и всичко се разбърква до еднородност. Сместа се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок и се разпределя върху препечените филийки.
Кростините се сервират веднага с
чаша охладено бяло вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар