сряда, 6 ноември 2019 г.




Продукти за 2 порции:

1 глава червено цвекло - 200 г.
2 големи моркова - 200 г.
1/2 зелена ябълка (сорт грени смит) - 100 г.
сокът на половин лимон
20 - 30 мл. студено пресован зехтин
сол на вкус
20 - 30 г. сурови слънчогледови семки



Зеленчуците се измиват и се обелват. Настъргват се на едро ренде (аз използвах кухненско ренде Бьорнер) и се прехвърлят в купа. Подправят се със сол, лимонов сок и зехтин и се разбъркват. Салатата се сервира поръсена със сурови слънчогледови семки.





1 коментар:

  1. Тази салата консумирам почти всеки ден.Вкусна е много, лесна за приготвяне и с евтини съставки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

 Крем супа от печени тиквички, грах и босилек   Продукти за 4 порции: Калории в 1 порция: 300 kcal   850 г. тиквички 100 г. кромид...