вторник, 26 ноември 2019 г.

Тирамису чийзкейк





Продукти за форма с диаметър 23 см:

За бисквитената основа:


170 г. бисквити
60 г. разтопено краве масло
20 г. пудра захар

12 броя бишкоти савоярди
50 мл. силно кафе
10 г. захар
50 мл. вино Марсала

За чийзкрема:

500 г. сирене маскарпоне
500 г. крем сирене (аз използвах кремообразна извара на Pilos - Lidl)

100 г. пудра захар
20 мл. вино Марсала

За декориране:

200 мл. течна млечна сметана - 35% масленост
70 г. пудра захар
50 мл. вино Марсала

натурално какао за поръсване




Тортена форма с диаметър 23 см. се застила с хартия за печене. 
Бисквитите 



се смилат в блендер и се слагат в купа. Добавят се захарта и разтопеното краве масло. 



Разбъркват се с лъжица, до получаване на влажни трохи. Сипват се в тортената форма 



и се заглаждат. 



Основата се пече 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. 



Оставя се да се охлади. 
За чийзкрема в купата на миксера се сипват маскарпонето, крема сиренето, захарта и виното Марсала. 



Разбива се на пухкав крем.



В купичка се смесват кафето, захарта и виното Марсала. 



В течността се потапят една по една бишкотите и се подреждат върху бисквитената основа.



Чийзкремът се разпределя върху тях 



и се захлажда.



Чийзкейкът се оставя в хладилника за 1 нощ да стегне.
След това чийзкейкът се освобождава от ринга и се прехвърля в подходяща чиния.



В купата на миксера се сипват млечната сметана, захарта и виното 



и се разбиват на висока скорост, докато се образуват твърди върхове.



Кремът се прехвърля в пош и се шприцова върху тортата. Поръсва се с натурално какао на прах и шоколадови капки по желание.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...