Продукти за 2 порции:
1
глава червено цвекло - 200 г.
2
големи моркова - 200 г.
1/2
зелена ябълка (сорт грени смит) - 100 г.
сокът
на половин лимон
20
- 30 мл. студено пресован зехтин
сол
на вкус
20
- 30 г. сурови слънчогледови семки
Зеленчуците
се измиват и се обелват. Настъргват се на едро ренде (аз използвах кухненско
ренде Бьорнер) и се прехвърлят в купа. Подправят се със сол, лимонов сок и
зехтин и се разбъркват. Салатата се сервира поръсена със сурови слънчогледови
семки.
Тази салата консумирам почти всеки ден.Вкусна е много, лесна за приготвяне и с евтини съставки.
ОтговорИзтриванеПоздрави !