Тирамису чийзкейк
Продукти за форма с диаметър 23 см:
За бисквитената основа:
170 г. бисквити
60 г. разтопено краве масло
20 г. пудра захар
12 броя бишкоти савоярди
50 мл. силно кафе
10 г. захар
50 мл. вино Марсала
За чийзкрема:
500 г. сирене маскарпоне
20 мл. вино Марсала
За декориране:
200 мл. течна млечна сметана - 35%
масленост
70 г. пудра захар
50 мл. вино Марсала
Тортена форма с диаметър 23 см. се
застила с хартия за печене.
Бисквитите
се смилат в блендер и се слагат в купа. Добавят се захарта и разтопеното краве масло.
Разбъркват се с лъжица, до получаване на влажни трохи. Сипват се в тортената форма
и се заглаждат.
Основата се пече 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Оставя се да се охлади.
Бисквитите
се смилат в блендер и се слагат в купа. Добавят се захарта и разтопеното краве масло.
Разбъркват се с лъжица, до получаване на влажни трохи. Сипват се в тортената форма
и се заглаждат.
Основата се пече 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Оставя се да се охлади.
За чийзкрема в купата на миксера се
сипват маскарпонето, крема сиренето, захарта и виното Марсала.
Разбива се на пухкав крем.
Разбива се на пухкав крем.
В купичка се смесват кафето, захарта
и виното Марсала.
В течността се потапят една по една бишкотите и се подреждат върху бисквитената основа.
В течността се потапят една по една бишкотите и се подреждат върху бисквитената основа.
Чийзкейкът се оставя в хладилника за
1 нощ да стегне.
В купата на миксера се сипват
млечната сметана, захарта и виното
и се разбиват на висока скорост, докато се образуват твърди върхове.
и се разбиват на висока скорост, докато се образуват твърди върхове.
Кремът се прехвърля в пош и се
шприцова върху тортата. Поръсва се с натурално какао на прах и шоколадови капки
по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар