сряда, 20 януари 2021 г.

Топла мексиканска салата с киноа



























Адаптирано от книгата "КИНОА" на Борислава Илиева от поредицата БИО кухня

Продукти:

 

100 г. киноа

200 г. червен боб от консерва

200 г. сладка царевица от консерва

2 глави кромид лук

2 червени чушки капия

50 мл. зехтин

сол и черен пипер на вкус

сокът на 1 лимон

 


Киноата се вари в 250 мл. подсолена вода около 15-20 минути (до готовност). 

В тиган се загрява зехтина. Добавя се нарязания на полумесеци лук 


и се сотира 3-4 минути, докато омекне. Прибавят се нарязаните на ивички червени чушки 


и се задушават още 2-3 минути. Сипва се сварената киноа, 


оцедените царевица и червен боб. 


Всичко се разбърква добре и се готви още 2-3 минути. Салатата се подправя със сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок и се сервира веднага.
Може да бъде поднесена и като гарнитура към различни видове меса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

  Печен карфиол върху  пюре от бял боб и  Чимичури сос   Адаптирано от тук  Продукти за 2 порции:   Калории в 1 порция:  480 kcal ...