Топла мексиканска салата с киноа
Адаптирано от книгата "КИНОА" на Борислава Илиева от поредицата БИО кухня
Продукти:
100 г. киноа
200 г. червен боб от консерва
200 г. сладка царевица от консерва
2 глави кромид лук
2 червени чушки капия
50 мл. зехтин
сол и черен пипер на вкус
сокът на 1 лимон
Киноата
се вари в 250 мл. подсолена вода около 15-20 минути (до готовност).
В тиган
се загрява зехтина. Добавя се нарязания на полумесеци лук
и се сотира 3-4
минути, докато омекне. Прибавят се нарязаните на ивички червени чушки
и се
задушават още 2-3 минути. Сипва се сварената киноа,
оцедените царевица и червен боб.
Всичко се разбърква добре и се готви още 2-3 минути. Салатата се подправя със
сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок и се сервира веднага.Може да бъде поднесена и като гарнитура към различни видове меса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар