вторник, 28 декември 2021 г.

Веган брауни с 

лешници


Адаптирано от тук

Продукти за 6-8 парчета:

 

30 г. семена чиа

120 мл. топла вода

100 г. черен шоколад 70-85% какао

100 г. кокосово масло

120 г. смлени лешници

50 г. брашно

50 г. тъмно натурално какао

5 г. сода за хляб

2-3 г. сол

100 г. кокосова захар или 20 г. ксилитол

80 мл. гореща вода

 

За поръсване:

 

60 г. нарязани на половинки лешници 

30 г. черен шоколадов чипс

















Семената чиа се заливат със 120 мл. топла вода и се оставят за 10 минути да набъбнат.


Кокосовото масло и шоколадът се слагат в огнеупорен съд и се разтопяват на водна баня. 


В купа се смесват смлените лешници, брашното, какаото на прах, содата за хляб, солта и захарта (ксилитолът).


Прибавят се набъбналата чиа, разтопената шоколадова смес 


и 80 мл. гореща вода и се бърка с лъжица, докато съставките се смесят. 


Тестото се разпределя в тава с размери 20х25 см., покрита с хартия за печене. Тавата се почуква няколко пъти върху плота, за да се изравни горната част на кекса. Отгоре се поръсват нарязаните лешници и шоколадовия чипс. 


Пече се 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор). Оставя се да се охлади напълно и се нарязва на 6-8 парчета.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар

    Печена паста със зеленчуци Продукти за 6 порции:   Калории в 1 порция:  448 kcal   400 г. паста ригатони или пене ригате   За соса:   30...