Веган бонбони с орехи и шоколад
Тази рецепта ми е предоставена от прекрасната Снежана Левон.
Много благодаря, лельо Снежи!💗
Продукти
за 16 броя:
Калории в 1 бонбон: 242 kcal
За
тестото:
450 г. фурми без костилки
250 г. орехови ядки
20 г. какао
5 мл. ванилов екстракт
1 щипка сол
За
декорация:
100 г. черен шоколад
15 г. кокосово масло
16 половинки орехови ядки ~ 65 г.
Фурмите се заливат с гореща вода и се киснат 10-15
минути, за да омекнат. След това се отцеждат добре.
Орехите се смилат в блендер и се сипват в купа.
Фурмите също се смилат в блендер и се прибавят към ядките. Добавят се какаото
на прах, солта и ванилията. С ръце се омесва тесто, което лесно може да се
моделира.
Забележка: Ако тестото е много сухо добавете 1-2 с. л.
студена вода, а ако е прекалено влажно и меко - още малко смлени орехови ядки.
Оформят се 16 плоски бонбони, върху които с пръст се
прави вдлъбнатина. Подреждат се върху дъска, покрита с хартия за печене.
Прибират се в хладилника за 1 час.
Шоколадът и кокосовото масло се стапят на водна баня.
Бонбоните се изваждат от хладилника и с лъжица се
пълнят кухините им с разтопения шоколад.
Отгоре се поставя по 1 орехова ядка. Охлаждат се за
час, докато шоколадът се втвърди, след което са готови за консумация.
Могат да се съхраняват 7-8 дни (ако останат😃), в херметически затворен съд, в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар