вторник, 27 февруари 2024 г.

Пържен "ориз" от карфиол




Адаптирано от тук


Продукти за 4 порции: 


Калории в 1 порция:  190 kcal 


600 г. карфиол, смлян в кухненски робот или нарязан на много ситно

120 г. кромид лук, на кубчета

120 г. замразен грах

100 г. моркови, нарязани на кубчета

2 скилидки чесън, накълцани

100 г. червена чушка, нарязана на кубчета

35 мл. олио или зехтин

40 мл. тъмен соев сос

сол на вкус

10 мл. лимонов сок

 

нарязани пера зелен лук за поръсване

 



Мазнината се загрява в уок тиган. Сипва се лукът и се готви около 5 минути, докато омекне и стане прозрачен. Добавят се нарязаните на кубчета червена чушка и морков, накълцаният чесън и замразеният грах. Сотират се 2-3 минути, като се разбъркват редовно.

Прибавя се карфиоленият ориз и котлонът се увеличава максимално. Ястието се готви 10-12 минути, като се бърка от време на време. Подправя се със сол, тъмен соев сос и лимонов сок. Поръсва се с накълцани пера зелен лук и се сервира.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...