вторник, 28 април 2015 г.

Охлюви в масло и зелени подправки







Продукти за 3 порции:



60 бр. охлюви

4 стръка пресен чесън 

2 стръка пресен лук

1/3 връзка копър

125 г. краве масло

сол и черен пипер на вкус



Охлювите се измиват добре и се варят час и половина в кипяща подсолена вода. Оставят се да изстинат и месото им се изважда с помощта на клечка за зъби. Почистват се от черната ивица, която се изрязва и изхвърля. 
В огнеупорни съдове на дъното се разпределя краве масло. Прибавя се част от наситнените зелени подправки. Върху тях се разпределят охлювите. Подправят се със сол и черен пипер. Отгоре се добавят останалите подправки и чистото масло.

Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна 10-15 минути. Поднася се топло с чаша охладено бяло вино и прясно изпечен хляб.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...