четвъртък, 9 април 2015 г.

 Моркови по корейски







Продукти:


     

700 г. моркови
50 мл. зехтин
 2-3 ч. л. ябълков оцет
смлян кориандър - на вкус
1 щипка едро смляно чили
3-4 скилидки пресован чесън

сурови тиквени семки за гарниране


Морковите се настъргват на дълги и тънки пръчици. Добавят се едро смляното чили и кориандъра. Всичко се разбърква и се оставя да престои 20 - 30 минути.
Зехтинът се загрява добре и с него се заливат морковите. Прибавя се солта, счуканият чесън и оцета и всичко се размесва добре. Салатата се оставя за 3-4 часа в хладилника и е готова за консумация. При поднасяне се гарнира със сурови тиквени семки и резен лимон.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Гарнитура от задушени зеленчуци Продукти:   200 г. листа кейл (зелени и лилави) 1 глава жълт лук  1 глава червен лук 4 скилидки ...