вторник, 21 април 2015 г.

Панирани пилешки гърди с хлебни трохи




Продукти за 4 порции: 

 2 броя  пилешко филе пеперуда (900-1000 г.)
сол и черен пипер на вкус
къри на вкус


4 яйца + 1/4 ч. л. чесън на гранули
4 - 5 филии сух хляб
4 - 5 с. л. галета 
2 -3 с. л. сусам
7 - 8 с. л. брашно

олио за пържене

От едно филе пеперуда се оформят 4 парчета. Подправят се със сол, черен пипер и къри и  леко се начукват с чукче.  
Яйцата за панировката се разбиват добре, добавя се чесъна и сол на вкус.  
Хлябът се смила в блендер и се смесва с галетата
(съотношението хлебни трохи - галета трябва да е 2:1).
Брашното се сипва в отделен съд.
Олиото се загрява до готовност. Пилешките филета се овалват първо в брашното, после в яйцата, след това в хлебните трохи и галетата и отново в яйцата. Пържат се в сгорещената мазнина до златисто, след което се отцеждат върху домакинска хартия. Поднасят се поляти с прясно изцеден лимонов сок.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...