Пица с блат от тиквички
Продукти:
1200 г. тиквички – 4 броя
3 яйца
150 г. сирене
3 стръка пресен чесън
1 стрък пресен лук
½ връзка копър
½ ч. л. сол
100 г. брашно
3-4 с. л. зехтин
За гарниране:
2 домата (средни по големина)
1 малка глава червен лук
1 ч. л. сух риган
100 г. моцарела
100 г. кашкавал
3–4 с. л. зехтин
Тиквичките се измиват, обелват се и се настъргват.
Посоляват се и се
поставят в гевгир за да се отцедят за 30 минути. Притискат се няколко пъти с
лъжица докато водата се изцеди напълно.
Яйцата се разбиват заедно с брашното и сол на вкус. Прибавят се
тиквичките, нарязаните на ситно пресен чесън, пресен лук, копър и натрошеното
сирене.
Всичко се разбърква добре
и се изсипва в застлана с хартия за печене
тава. Заглажда се добре. Отгоре се полива със зехтина.
Блатът се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.
Върху изпечената основа се подреждат нарязаните на шайби
домати и лук и се поръсват с ригана и зехтина. Моцарелата и настърганият
кашкавал се разпределят отгоре
и пицата се допича на 220 градуса до
получаването на апетитна златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар