Панирано пилешко филе с плънка от спанак, сирене Моцарела и бадеми
Продукти за 6 порции:
3 пилешки филета пеперуда
150 г. почистени от жилките и измити цели листа спанак
3 - 4 стръка зелен лук
30 мл. олио
30 г. накълцани, обелени сурови бадеми
сол и черен пипер на вкус
125 г. сирене Моцарела ( 1 топка )
За панировката:
4 - 5 яйца
брашно
галета
олио за пържене
От всяка пеперуда се оформят 2 порции. Месото се нарязва на тънки шницели, подправя се със сол и черен пипер, покрива се със свежо фолио и с помощта на дървено чукче се изтънява.
Зеленият лук се нарязва на ситно и се запържва в предварително загрятата мазнина за 2 - 3 минути. Прибавят се целите листкато омекнат иа спанак, задушават се 7 - 8 минути, до променят цвета си. Накрая се добавят суровите бадеми и всичко се разбърква добре. В плънката не трябва да има сос, затова ако е нужно се добавят още бадеми. Плънката се оставя да се охлади. В средата на всеки шницел се поставя от плънката, добавя се парче моцарела
и се завива на стегнато руло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар